Aktuelt

Et viktig prosjekt midt i hjertet av regionen vår

Floodegården i Porsgrunn har gjennomgått en omfattende renovering. Rose Forvaltning AS har hatt en stor rolle i prosjektgjennomføringen og ved driften av eiendommen. Dette med alt fra prosjektledelse i byggefasen, leietakeroppfølging underveis, til drift og forvaltning etter ferdigstillelse.

 

I 2020 startet man med planleggingen av den omfattende jobben. Totalt 5 000 kvadrat har nå blitt renovert, og i dag jobber det opp mot 120 mennesker i Floodegården midt i Porsgrunn sentrum.

– Floodegården AS er byggherren på dette prosjektet. Selskapet er idag eid 50 prosent av Ringmuren AS og 50 prosent eid av Rose Eiendom AS. Rose Forvaltning ble tidlig engasjert som prosjektledere og har fungert som et bindeledd mellom byggherre, entreprenører og leietakere. Vi vet at god prosjektledelse er nøkkelen til suksess, sier daglig leder i Rose Forvaltning, Martin Friis.

Rose Forvaltning har utført følgende tjenester i prosjektet:

  • Prosjektledelse av byggeprosjektet for byggherre
  • Leietakeroppfølging
  • BREEAM miljøsertifisering
  • Drift og forvaltning av eiendommen for byggherre

Har du spørsmål om prosjektet?

På dette prosjektet er det Morgan AS som har vært byggentreprenør, og Bravida AS som har hatt alt det tekniske, som rør, ventilasjon og elektroarbeider. Rose Forvaltning ønsker i så stor grad som mulig å være lokalt forankret i forhold til tjenester og partnere.

– Floodegården i Porsgrunn sentrum er et av prosjektene som har blitt gjennomført med stor suksess. Dette prosjektet har vært viktig for Rose Forvaltning, fordi det ligger midt i hjertet av regionen vår og har lokal tilknytning, sier Friis.

Det viktige bindeleddet

I en slik prosess fungerer Rose Forvaltning som et viktig bindeledd mellom alle aktørene som jobber på et byggeprosjekt, på vegne av byggherre.

– I dette prosjektet har vi styrt alt. Vår rolle involverer alt fra å samkjøre søknadsprosesser og dialog med offentlige myndigheter for å oppfylle ulike krav og forskrifter. Når vi tar prosjektet til entreprenørene, har vi allerede en klar plan. Vi samarbeider med byggherre, entreprenørene og leietakerne for å sørge for at prosjektet gjennomføres på en god måte, hvor vi har stort fokus på å levere kvalitet og verdi for pengene.

I Floodegården har en etter en leietaker kommet til etter hvert som bygget har blitt ferdig. Den første som flyttet inn var arkitektfirmaet Børve og Borchsenius. De leier i første, andre og tredje etasje, og har også hatt en viktig rolle som arkitekten i prosjektet.

– Vi er kjempe fornøyde med Rose Forvaltning

Børve og Borchsenius er Nordens eldste arkitektkontor. Daglig leder Bård Havenstrøm Hansen har vært tett på prosjektet i utførelsesfasen sammen med prosjektleder Harald Nilsen og eiendomsforvalter, Carl Fredric Finseth.

– Dette er en prosess alle har vært veldig fornøyd med. Både prosjektering, byggefasen, innflytning og oppfølgingen. Vi er kjempefornøyde med Rose Forvaltning og den jobben de gjør. De er så på ballen hele tiden, og vi føler oss ivaretatt som leietaker. De har kort responstid, er gode på service og alt blir raskt tatt tak i. Samarbeider en godt så blir det som regel bra, sier Havenstrøm Hansen.

Miljøvennlig bygg

Helt i starten av prosjektet ble det bestemt at dette bygget skulle ha en BREEAM miljøsertifisering. Mange av valgene som ble tatt før byggestart og underveis i byggeprosessen, har vært gjort for å få et bærekraftig bygg.

– Rehabiliteringen involverte utskifting av vinduer, etterisolering og modernisering av tekniske anlegg for å oppnå økt energieffektivitet. Fokus ble også lagt på belysningssystemer, sonedeling og oppvarming for å sikre et miljøvennlig bygg. Vi gjorde en rekke små og store grep, hvor listen er på omtrent 100 punkter som entreprenørene har gjennomført. Nå holder vi på å sluttføre miljøsertifiseringen som også inkluderer driften av eiendommen. Noe av det meste bærekraftige du gjør, er å rehabilitere gamle bygg kontra det å bygge nytt, sier Harald Nilsen.

Leietakerne er med på å bestemme

Helt første dag har leietakerne vært med på å bestemme utforming og egne løsninger i lokalene sine.

– På dette prosjektet har det vært mange leietakertilpasninger. Hver gang det har blitt landet en leietaker, har de hatt egne ønsker og krav til hvordan lokalet deres skal se ut. Disse tilpasningene må løses teknisk på en tilfredsstillende måte, for eksempel med tanke på bæring, brannkrav og i forhold til fremtidig drift og vedlikehold. Vi setter da sammen de nødvendige faggruppene for å få dette hensiktsmessig tilpasset, sier eiendomsforvalter, Carl Fredric Finseth.

Bevart sjelen til bygget

Floodegården ble oppført på 50-tallet, og det har vært viktig å bevare sjelen til bygget. Fasaden er original, slik den ble tegnet i sin tid, og Porsgrunns første heis er fremdeles i drift. Den er bevart sammen med trappeoppgangene med Porsgrunnsmarmor og infrastrukturen i bygget.

Et av høydepunktene i bygget er Arneberg-rommet i fjerde etasje, som har beholdt mye av sin opprinnelige innredning fra 50-tallet.

– Dette gamle styrerommet til SKK er en del av byggets historie, og ble designet av den anerkjente norske arkitekten Arnstein Arneberg. Byggherre er stolt av hvordan man sammen med leietaker og arkitekt Børve og Borchsenius har klart å ivareta det historiske uttrykket. Floodegården har også en unik bakgrunn som tidligere politistasjon, med fengselsceller i kjelleren. Hele prosjektet har vært preget av et fokus på å bevare sjelen og historien til bygget, samtidig som det ble oppdatert for moderne behov og i henhold til dagens forskrifter, sier prosjektleder Harald Nilsen.

Forvalter byggene videre

– Vi har en avdeling som jobber med forvaltning av fast eiendom. Nå som prosjektet er ferdigstilt og eiendommen er i en driftsfase, er det Carl Fredric hos oss som forvalter Floodegården. Vi følger opp eiendommene til gårdeiere, som ikke har det verktøyet selv, og forvalter over 70 eiendommer i dag. Vi har over 100 000 kvadratmeter med arealer å ivareta, fordelt på ut på hele østlandet. Floodegården er en av mange eiendommer hvor vi har tatt eiendommen fra prosjekt som prosjektledere og videre inn i driftsfasen som eiendomsforvalter, sier Friis.

Mangfold av kunder

Rose Forvaltning har en stor portefølje med kunder, og kundegruppen varierer fra små til store bedrifter.

– Vi betjener et mangfold av kunder, fra mindre lokale bedrifter til å bistå store nasjonale aktører som Rema 1000. Dette spekteret av kunder gjenspeiler seg i tjenestene som selskapet tilbyr. Vi er åpne for alle henvendelser og har ikke definert noen spesifikke kundekrav. Vi jobber for alle som trenger vår ekspertise. Dette mangfoldet er en styrke for Rose Forvaltning, da vi har muligheten til å arbeide med ulike typer prosjekter og kunder, noe som har gitt oss en bred kompetanse og erfaringsbakgrunn.

Vi er klare for å ta imot både de store og de små oppdragene også i fremtiden, avslutter Friis.

Har du et spennende oppdrag på gang?

Kontakt oss

Referanseprosjekter